Douchekraan

Een mengkraan is verkrijgbaar als tweegreeps mengkraan, als ééngreeps mengkraan en als thermostatische kraan. De laatste biedt aanmerkelijk meer comfort en bespaart ook water omdat u niet hoeft te zoeken naar de juiste temperatuur. De thermostatische kraan beschermt bovendien tegen temperatuursvariaties die bijvoorbeeld optreden als iemand anders in huis de warme kraan opendraait.


Een douchemengkraan is veelal leverbaar in een 12 cm en 15 cm uitvoering. De 12 cm muuraansluiting heeft een hart-op-hartmaat van 120 mm en een draadmaat van ⅜”. De 15 cm muuraansluiting heeft een hart-op-hartmaat van 153 mm met een draadmaat ½”.

Om montage van een douchekraan altijd mogelijk te maken zijn er koppelingen ontwikkeld om op een bestaande kraanaansluiting van 120 mm toch een kraan van 153 mm te kunnen monteren. 

Met een set S-koppelingen in de maat ⅜” x  ¾” en een sprong van 17 mm is het mogelijk een overgang te maken van 120 mm naar 153 mm die wordt afgedekt met rozetten. De standaard S-koppelingen die bij de kraan zijn meegeleverd komen bij deze overgang te vervallen.

Filter op:
Sortering:
Alleen met voorraad Resultaten - 13 producten
 
Laatst bekeken categorieën

STEL EEN VRAAG
Naam
E-mailadres
Vraag
Verzenden